UUTISET 2024


5.3.2024

NIVIUK on saanut valmiiksi uudet aerodynaamiset DRIFTER2 XC-/kisavaljaansa. Nämä valjaat eivät ole paineistetut, joten sisäosan taskuihin pääsee käsiksi pelkäämättä paineen katoamista. Tutustu valjaisiin tästä: DRIFTER2


4.1.2024

Kuuluisa bloggaaja Ziad Bassil testasi Niviukin uuden Ikuma 3 liitimen ja tykkäsi kovasti, varsinkin sen käsiteltävyydestä. 

Conclusion: Even after many testing years, some gliders even in the high B category, still give me those happy flying vibes! The Ikuma 3 is one of them. A very comfortable high B with pleasurable handling and top-end performance for the category. It is very clear, that flying the Ikuma 3 will firstly touch the sensitive handling pilots by delivering a high amount of pleasure feel. All that with very good brake authority. Pilots have different feel, and different requirements, but I can assure you test flying the Ikuma 3 won't keep you indifferent! Happy flights.

Lue tästä koko testi


4.1.2024

Ginin uudet tuulitunnelitestatut huippu aerodynaamiset Genie Race 5 kisavaljaat ovat valmiit ja tilattavissa. Lue lisää valjaista täältä: Genie Race 5.

Kommentteja kotimaisilta kisapiloteilta:

Sami I: Tänään lensin ekan kerran valjailla. Ihan super hyvät valjaat, parhaat millä oon ikinä lentänyt.

Jari K: GR5 on ehdottomasti parhaat valjaat mitä mulla on koskaan ollut. 


8.9.2023

PAP Team on päivittänyt jo valmiiksi hyvän valjaansa vieläkin paremmaksi. Uusi SLC malli on edeltäjäänsä 350g kevyempi ja sen kaikkia ominaisuuksia on hieman paranneltu kokeneilta piloteilta saatujen kokemusten mukaisesti. Lue lisää PAP:in omilta sivuilta: PAP SLC valjaat


8.9.2023

Giniltä on juuri tullut ulos kaksi aivan huippu paramoottorisiipeä. Intermediate piloteille suunnattu Falcon 2 ja hieman kokeneemmille tarkoitettu Carve 2. Molempien ykkösversiot ovat todella hyviä ja tykättyjä, joten nämä päivitetyt mallit ovat taatusti jokaisen pilotin mieleen. 

Falcon 2

Carve 2


5.6.2023

FlyBubblen Carlo Borsattino testasi Bonanza 3 liitimen ja tykkäsi todella paljon!


5.5.2023

Suomessa ja maailmalla on nyt lennetty uusilla kaksilinjaisilla C-luokan liitimillä ja kommentteja näiden ominaisuuksista on alkanut kuulumaan. 

Paljon on tullut kehuja Gin Bonanza3 käsiteltävyydestä ja sen termiikki-ominaisuuksista. Samalla on myös selvinnyt, että se on kaikista helpoin näistä uuden luokan liitimistä. Jopa niin helppo, että se käy high-B luokasta siirtyvälle piloteille ensimmäiseksi C-luojan liitimeksi, mutta toki myös kokeneemmille piloteille. Bonanzan uutta wave etureunaa saamme todennäköisesti kiittää tästä. 

Niviuk Artik R siipeä on myös ylistetty kovasti. Käsiteltävyys ja suorituskyky ovat luokkansa parhaita ja tämä siipi vaikuttaakin olevan näistä uusista siivistä se, mistä on löytynyt kaikista vähiten moitittavaa. Toimivin kokonaisuus siis. Täydellinen valinta hieman kokeneemmalle C-luokan tai D-luokasta alaspäin siirtyvälle pilotille.

Valitsit näistä kumman vaan, ei se pieleen mene, se on nyt varma tieto.


7.3.2023

Sekä Niviuk, että Gin ovat saaneet valmiiksi uudet aloitteleville piloteille ja viikonloppulentäjille suunnatut EN-B siivet. Niviuk Hook 6 ja Gin Evora sopivat täydellisesti heti kurssin jälkeen ensimmäisiksi siiviksi päteville aloittelijoille. Nämä siivet sopivat hyvin myös nautiskelulentäjille turvallisiksi joka paikan perussiiviksi. 


3.3.2023

Sekä Gin, että Niviuk, ovat saaneet valmiiksi uudet kaksipunoslinjaiset EN-C liitimensä. Nopeimmat saavat tästä mahtavat uudet liitimet heti kauden alkuun. Nyt ei kannata vitkutella tilauksen kanssa, sillä ympäri maailmaa pilotit ovat odottaneet näitä kahta liidintä kuin termoa nousevaa. Tilauskirjat ovat kohta täynnä. Hopi hopi!


25.1.2023

Kuuluisa bloggaaja Ziad Bassil testasi Niviukin uudet Arrow valjaat ja tykkäsi kovasti. 

Conclusion: Let's keep it short: The smoothness and features of a Mercedes with the look of a Ferrari. Plain and simple. Try it!!. Klikkaa tästä testiin!

Tästä pääset tutustumaan itse valjaisiin suomen kielellä NIVIUK ARROW

Valmistajan omilta sivuilta löytyy enemmän tietoa englanniksi NIVIUK ARROW.


17.1.2023

Gin Evora on valmis ja tilattavissa. Tämä uusi 2023 EN-B liidin sopii erityisen hyvin juuri kurssilta valmistuneille päteville tuoreille piloteille sekä sunnuntailentäjille. Lue lisää!


1.1.2023 Gin turvallisuustiedote liittyen G-Lite varavarjoihin. 

Rutiinitarkistus paljasti näkyvän materiaalivaurion G-Lite varavarjon sisäpussin kuminauhoissa. Normaalia nopeampi haurastuminen voi aiheuttaa varavarjon heitossa ongelmia.  

Pilottien, jotka lentävät G-Lite varavarjo valjaissaan, pitää suorittaa kuminauhojen vaihto parempilaatuisiin ennen seuraavaa lentoa. Katso tarvittavat vaihto-ohjeet yllä olevalta videolta tai tästä korjausoppaasta. Uudet kuminauhat saat meiltä, tilaa uudet kuminauhat.  

Tarvittaessa voimme vaihtaa kuminauhat veloituksetta, kun lähetät varavarjon meille Hyvinkäälle. 

Voimme myös tarvittaessa tuulettaa ja pakata varavarjon samalla kun vaihdamme kuminauhat hintaan 65€ sis postikulut takaisin.

Gin Safety Notice

A routine inspection has revealed visible material damage which may result in the breaking of the rubber bands closing the inner bag of the G-Lite rescue parachute and thus a failed deployment.

Pilots flying with the G-lite should replace the rubber bands with textile cord before their next flight. Please refer to the instructions in the accompanying video and manual.

The replacement textile cord packs can be obtained from your GIN distributor.


UUTISET 2022


28.9.2022

Ranskan St Hilairessa järjestettävät Coupe Icare messut ovat tältä kaudelta ohi. Jälleen kerran valmistajat olivat säästelleet tuotejulkaisujaan näille messuille ja kyllähän sieltä taas tulikin vaikka mitä. 

Tässä muutamia: 

  • Niviuk Artik6 R eli kaksipunoslinjainen EN-C liidin. Siipeä voi jo tilata ja toimitukset alkavat alkuvuodesta 2023.
  • Gin Evora. Atlaksen korvaava mid-B liidin.
  • Niviuk Hawk ja Arrow kevyet XC-valjaat
  • Näimme myös vilauksen Ukrainalaisen valmistajan Nearbirdsin paineistetuista huippu aerodynaamisista kisavaljaista. Ei vielä tietoa näiden myyntiin tulosta.

Päivittelemme sivuillemme kunhan kerkeämme. Sillä aikaa tietoa saa valmistajien omilta sivuilta. 

NIVIUK ARTIK R
NIVIUK ARTIK R

21.8.2022

Suomi otti kaksoisvoiton Itävallassa pidetyistä Nordic Open varjoliitokilpailuista. Jouni Makkonen otti kolmannen perättäisen kultamitalinsa ja Ari Sahlström tuli hienosti hopealle. Jouni ja Ari voittivat myös avoimen luokan. Kolmanneksi avoimessa luokassa tuli Saksan PWC-konkari Anreas "Pepe" Malecki ja Nordiceissa Ruotsin Dan Girdea. Myös sporttiluokissa tuli menestystä. Tulokset löytyvät täältä: Nordic Open 2022 tulokset

Onnittelut kaikille!

Jouni lensi Varjoliitotukun edustamalla Niviuk Icepeak X-One kisaliitimellä ja Ari Gin Gliders Boomerang 12 liitimellä, jossa on uusinta uutta oleva ryhävalaan evästä idean saanut WAVE-etureuna. Molemmat liitimet edustavat luokkansa huippua tällä hetkellä. 


4.4.2022

Gin on tullut takaisin huipulle!

Gin Gliders pilotit ottivat kolmoisvoiton kovatasoisessa PWC osakilpailussa Brasilian Baixo Guandussa. Kaikki kolme lensivät uudella Boomerang 12 liitimellä, jossa on uusinta uutta oleva etureunan muotoilu. Muotoilussa on huomioitu ryhävalaan erikoista evää, jonka ansiosta virtaus pysyy siiven yläpinnassa huomattavasti pidempään kuin normaalisti.

Myös Niviukin Icepeak X-One pilotit pärjäsivät hyvin. Yhteensä top 10 sakissa oli 6kpl Varjoliitotukun edustamia siipimerkkejä. Hyvä pojat!


28.3.2022

GIN AVID

Gin on tehnyt suositusta semi-kevyestä Explorer2 liitimestä hieman painavamman version. Kuitenkin vain 4,9kg M-koko (Expolorerin vastaava koko on 3,9kg) Gin Avid liitimessä materiaalina on erittäin kestävää Ginin omaa Myungjin kangasta. Nyt ostopäätös on helpompi tehdä niillekin piloteille, jotka ovat ujostelleet Explorerin kevyttä kangasta.


16.3.2022

GIN BOLERO 7

Gin on saanut valmiiksi uuden koulutukseen soveltuvan Bolero 7 liitimen. Bolero7 ei ole ainoastaan koulusiipi, vaan se sopii hyvin myös pilotin ensimmäiseksi liitimeksi. Tämän lisäksi se soveltuu hyvin myös turvallisuutta etsiville sunnuntailentäjille. Käsiteltävyyttä on paranneltu ja nyt Bolero7 onkin todella hauska lennettävä!


10.2.2022

Sportwings on nyt Varjoliitotukku

Tervetuloa uusille varjoliitotukku.fi sivuille! Nämä sivut ovat täällä tukemassa suomalaista varjoliitoharrastusta ja palvelemassa suomalaisia varjoliitoharrastajia. Pyrimme tarjoamaan parhaita saatavilla olevia varusteita ja tietoa suomenkielellä suomalaisille asiakkaille. Myymme pääsääntöisesti tukku-asiakkaille, mutta myös yksityisille ja aina välillä teemme edullisia kimppatilauksia ja näissä kannattaa olla mukana! Seuraa siis UUTISET osastoa säännöllisesti, niin et missaa mitään suurta ja mahtavaa!

Sivut ovat vielä kesken ja niitä päivitellään koko ajan. Jos tuote joka kiinnostaa juuri sinua, ei ole vielä suomennettuna, voit ottaa yhteyttä meihin ja nostamme sen ykköseksi suomennuslistallamme.

Kaikenlainen palaute on toivottavaa, jotta saamme hiottua sivuista parhaat mahdolliset. Kiitos etukäteen!